top of page
APS-30.jpg
Naamloos-1.jpg

Bijdragen aan een groenere toekomst

Bij Unigra maken we verantwoorde keuzes die bijdragen aan een groenere toekomst. Omdat we dagelijks materialen verwerken zijn we hier heel bewust mee bezig. Zo wekken we onze eigen energie op door resthout te verbranden, waarmee we veel CO2 besparen. Daarnaast hebben we een samenwerking met Staatsbosbeheer. Groen ondernemen vinden we belangrijk en is op veel vlakken mogelijk, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit van onze producten. 

Duurzame alternatieven

Milieubewuste keuzes maken doen we door al onze processen steeds kritisch te bekijken. Niet alleen bij de inkoop van materialen, maar ook bij leveranciers en de logistiek. Wij vinden het belangrijk dat de partners waarmee we een samenwerking aangaan dezelfde visie op duurzaam ondernemen hebben. Verspilling gaan we zoveel mogelijk tegen, net als vervuiling. Bij het produceren van onze kisten zoeken we steeds naar de beste materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Zo heeft bijvoorbeeld spaanplaat binnen ons bedrijf inmiddels plaatsgemaakt voor een duurzamer alternatief. 

Tijdens het zagen van hout komen er veel houtsnippers vrij. In onze productiehal worden de snippers afgezogen, waarna ze terechtkomen in een speciale silo. Daar verbranden we ons resthout en de snippers, waarmee we onze eigen energie opwekken.

UNIGRA6950.jpg

“Gebruikmaken van de beste duurzame materialen zonder concessies te doen aan kwaliteit”

bottom of page